Leita í fréttum mbl.is

Injerra Wott..

Við vorum í mat hjá Galle og Beyene, góðum vinum okkar frá Eþíópíu og fengum einn av bestu mötum í heimi... Hér eru smá upplýsingar um matinn, vona að þær séu réttar. Tók þær af netinu.. án ábyrgðar!

 plate-of-injerrafoodplateandinjerra2

 

 

 

 

 

 

 

 Injerra Facts:

Injerra is a sourdough type of flatbread that is used in lieu of utensils and is typically made from Teff (please see the note at the bottom of the page).

  • Teff is a nutritious grain which is minute in size and grown most commonly in Ethiopia.
  • Teff contains high levels of calcium and iron, is high in protein as well as fiber and is an excellent source of amino acid composition with lysine levels higher than that of wheat or barley.
  • Teff contains no gluten so it is appropriate for those with gluten intolerance.
  • Teff is believed to have originated in Ethiopia between 4000 and 1000 B.C. and still provides over 2/3 of the human nutrition in Ethiopia.
  • Teff is still relatively unknown as a food crop elsewhere although it has been marketed as a health food product in the United States in recent years.

 

 


« Síðasta færsla | Næsta færsla »

Bæta við athugasemd

Ekki er lengur hægt að skrifa athugasemdir við færsluna, þar sem tímamörk á athugasemdir eru liðin.

Höfundur

Fanney og Fjölnir í Kenýu
Fanney og Fjölnir í Kenýu
Störfum og lifum sem kristniboðar í Pokot, Kenýa

Nýjustu myndir

  • Valary að búa til hundamat
  • Við Susan og Davíð við kleinugerð
  • Ég líka.. ég líka
  • Pauline að leika sér að skjóta
  • Pauleine og Charles frá Marakwet

Innskráning

Ath. Vinsamlegast kveikið á Javascript til að hefja innskráningu.

Hafðu samband